Doorgaan naar inhoud
Hoe verzorg ik mijn leren kleding en mijn leren BDSM speeltjes?

Hoe verzorg ik mijn leren kleding en mijn leren BDSM speeltjes?

Leer is een echt natuurproduct en reageert op de omgevingsomstandigheden zoals warmte, kou, vocht en droogte. Leren bdsm speeltjes en leren fetish kleding heeft hiermee natuurlijk ook mee te maken. Denk aan schommelingen van je lichaamstemperatuur en aan transpiratie. Als je je leren producten niet goed verzorgt zul je merken dat ze mat en broos worden. Uiteindelijk kan het leer zelfs hard worden en breken. Hartstikke zonde natuurlijk! 

Wij hebben de volgende tips voor je op een rijtje gezet zodat je jarenlang plezier kan hebben van jouw mooie kleding en speeltjes:
  • Gebruik u bij voorkeur een zachte, vochtige doek met een milde zeep bij kleine vlekken en vervuilingen 
  • Voor hardnekkige vlekken raden we je een speciale leerreiniger aan. Deze kan vaak aangeschaft worden in winkels die spullen voor paardrijden aanbieden.
  • gebruik nooit agressieve reinigingsmiddelen, zoals bijvoorbeeld wasbenzine of alcohol. Zij beschadigen het oppervlak van het leer.
  • hang kleding die je gedragen hebt niet meteen in de kast maar laat rustig een dag op een hangertje in de slaapkamer hangen om te luchten en te drogen. Zo vermijd je elke kans op schimmelvorming. Om diezelfde reden bewaar je leren kleding nooit in plasic zakken.
  • vermijd hitte en langdurige blootstelling aan de zon
  • wrijf het leer van tijd in met een normaal verkrijgbaar (alweer: paardrijwinkels zijn een goeie plek) lederverzorgend product..
Met deze tips in het achterhoofd kun jij jarenlang plezier hebben van jouw lederen artikelen! 

 

 

Vorig artikel 7 handige tips wanneer je voor het eerst een kuisheidskooi gaat kopen
Volgend artikel Je onderdanigheid herpakken na een dag hard werken