Doorgaan naar inhoud

Land

Shibari Bondagetouw: voordelen en nadelen van de verschillende soorten touwtjes om iemand mee vast te binden

Shibari Bondagetouw: voordelen en nadelen van de verschillende soorten touwtjes om iemand mee vast te binden

Shibari is een traditionele Japanse vorm van touwbondage waarbij touw wordt gebruikt om ingewikkelde en artistieke patronen op het lichaam te maken. Bij shibari wordt het touw gebruikt om gevoelens van plezier of pijn te creëren, afhankelijk van de techniek en de grenzen van de persoon die wordt vastgebonden. Er zijn veel verschillende soorten touw die gebruikt kunnen worden voor shibari, die elk een ander gevoel geven, zowel voor de gever tijdens het vastbinden als voor de ontvanger tijdens het vastgebonden zijn.

Een veelgebruikt type touw voor shibari is henneptouw (of op z'n engels: hemp). Henneptouw is een natuurlijk vezeltouw dat wordt gemaakt van de hennepplant. Het is sterk, duurzaam en heeft vaak een ruwe textuur, wat een intenser gevoel op de huid kan geven. Hennep touw is ook relatief goedkoop, waardoor het een populaire keuze is voor degenen die nieuw zijn met shibari. Mensen die heel erg trouw willen zijn aan de traditie en gewoontes van de japanse bondagetechnieken zullen veelal voor hennep kiezen.

Een ander type is jute touw. Jute touw is een touw van natuurlijke vezels dat gemaakt wordt van de juteplant. Het lijkt in veel opzichten op henneptouw, maar het is meestal zachter en plooibaarder, wat een meer sensuele sensatie op de huid kan geven. 

Een derde populaire touwkeuze is nylon. Nylon touw is een touw van synthetische vezels dat sterk, duurzaam en relatief goedkoop is. Het is vaak zachter en buigzamer dan hennep of jute touw, wat een meer sensuele sensatie op de huid kan geven. Nylon touw is ook makkelijk schoon te maken en te onderhouden, wat een voordeel kan zijn voor mensen die vaak met bondage spelen of spelen met veel verschillende partners.

Er zijn vele andere soorten touw die gebruikt kunnen worden voor bondage, zoals katoenen touw, zijden touw en touw van synthetische vezels zoals polyester of polypropyleen. Het soort touw dat het beste is voor shibari hangt af van persoonlijke voorkeur en de gewenste sensatie op de huid.

Het is belangrijk om te weten dat de sensatie die een touw teweegbrengt afhangt van een aantal factoren, waaronder het soort touw, de gebruikte techniek en de grenzen van de persoon die wordt vastgebonden. Sommige mensen kunnen genieten van de intense sensatie van henneptouw met een ruwe textuur, terwijl anderen misschien de voorkeur geven aan de sensuele sensatie van een zachter jute of nylon touw.

Klik hier om naar onze selectie van bondagetouw te gaan.

Vorig artikel Wat zijn tepelklemmen en hoe gebruik je ze: Een gids om je te helpen bij deze ontdekkingstocht
Volgend artikel Ontdek Verschillende Seksuele Posities en Pijntechnieken voor een Betere Seksuele Ervaring

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden