Doorgaan naar inhoud

Land

Je Eerste Vibrator - Een Beginnersgids

Je Eerste Vibrator - Een Beginnersgids

Net als bij alles wat met seks te maken heeft, kunnen er bij het eerste gebruik van een vibrator veel vragen opkomen. Waar begin je? Hoe weet je dat je het goed doet? Wacht, wat is een vibrator eigenlijk?

De nieuwsgierigheid naar vibrators is opwindend! Het betekent dat je openstaat voor je volledige plezierpotentieel en klaar bent om je seksualiteit te omarmen en de betekenis van seksueel welzijn te ontdekken. Klinkt serieus? Nou, dat is het niet - het is vooral erg leuk!

Uit een recent onderzoek naar seksueel welzijn bleek dat gebruikers van vibrators 45% meer tevreden waren over hun seksleven dan degenen die dat niet deden. Bovendien vinden vulva-bezitters en vrouwen die vibrators gebruiken hun seksuele welzijn belangrijker. Dus het beginnen met het masturberen met een vibrator kan alleen maar goede dingen opleveren. Daarom hebben we een gebruiksvriendelijke gids samengesteld voor beginners met vibrators!

Hoe werkt een vibrator?

Vibrators zijn, nou ja, vibrerende seksspeeltjes - of, zoals we ze ook graag noemen, seksueel welzijnstools! Ze zorgen voor seksuele stimulatie en kunnen bepaalde seksuele handelingen nabootsen. Hun doel is om plezier te brengen, wat wel of niet resulteert in een orgasme. Vibrators zijn er niet alleen voor orgasmes, maar voor algeheel welzijn.

Dus, wat veroorzaakt deze positieve vibraties? Een goede vibrator bestaat uit veel componenten...

Het draaiende gewicht is een van de belangrijkste onderdelen, want dit is het onderdeel dat de daadwerkelijke trilling veroorzaakt. De manier waarop het gewicht wiebelt, zorgt voor verschillende soorten trillingen; zoemend of rommelig. Hoe laat je een gewicht wiebelen? Wel, dat hangt af van de massa, het materiaal en de vorm. Een zwaarder draaiend gewicht zorgt voor een krachtigere beweging.

De afstand van het midden van de motor heeft ook invloed op de vibratie. Elke goede va-va-vroom heeft een goede motor nodig, toch? Vibratormotoren zorgen voor de beweging, en het aantal omwentelingen per minuut en de rotatiediameter kunnen de beweging beïnvloeden, bijvoorbeeld soepelere vibraties.

Natuurlijk is ook een voedingsbron noodzakelijk. Sommige klassieke vibrators werken op energie uit een stopcontact, maar om aan een muur te zitten is niet zo sexy. Draagbare vibrators worden aangedreven door enkele batterijen of oplaadbare lithium-ionbatterijen. Het is een veelvoorkomend misverstand dat oplaadbare vibrators krachtiger zijn, het gaat er meer om hoe efficiënt de batterij is. Als er veel e) nergie wordt verbruikt, raakt de batterij sneller leeg.

De “printed circuit board assembly” (PCBA, een technische assemblage) stelt de makers van vibrators in staat om pulsatiemodi en snelheden te programmeren die zorgen voor een meer gepersonaliseerde ervaring voor gebruikers. Niet alle vibrators hebben dit, maar zonder een PCBA is een vibrator eigenlijk gewoon een eenvoudig speeltje met één functie.

Deze plezierfuncties en de kracht hebben een aan/uit-schakelaar nodig. De bediening bestaat meestal uit een knop die verbinding maakt met de PCBA. Goed doordachte ontwerpen van vibrators plaatsen de knoppen ergonomisch comfortabel en gemakkelijk te gebruiken tijdens een solo-sessie.

 

Dit alles is gehuisvest in een behuizing die de structuur van de vibrator vasthoudt. Deze behuizing is vaak gemaakt van plastic en is vaak het enige onderdeel dat biologisch afbreekbaar is bij een duurzame vibrator. De plaatsing van de motor in deze behuizing kan ook van invloed zijn op hoe de vibratie naar je erogene zones wordt geleid.

De buitenkant van een vibrator zorgt er niet alleen voor dat hij er goed uitziet, maar biedt ook bescherming. Simpele vibrators hebben mogelijk geen afdekking, maar degene die dat wel hebben, zijn vaak gemaakt van plastic of zacht rubber. Bij voorkeur is een niet-poreus materiaal, zoals siliconen, het beste omdat ze veel gemakkelijker schoon te maken zijn. Een cryogeen gepolijste afwerking zorgt er ook voor dat siliconen super glad aanvoelen (vooral tegen onze meest gevoelige plekjes) en de vibrator gemakkelijker op te bergen of tentoon te stellen is - het trekt minder stof aan!

Al deze componenten moeten correct samenkomen om het beste, orgasme-waardige eindresultaat te krijgen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat ze goed worden verkregen met de juiste audits en certificeringen, en vervolgens nauwkeurig worden geassembleerd om veiligheid, duurzaamheid en een goede ervaring te garanderen. Dit is iets om rekening mee te houden bij het winkelen voor je eerste vibrator; betaalbaarheid versus hoe en waarvan een vibrator is gemaakt. Veiligheid voorop!

Waarom laten vibrators ons goed voelen?

Als vulva-bezitters zijn we misschien bekend met diagrammen van onze seksuele en voortplantingsanatomie, maar wat als we er een positieve draai aan geven met betrekking tot plezier? Als het gaat om het begrijpen waarom het masturberen met een vibrator (of überhaupt masturberen) zo goed voelt, zijn hier een paar belangrijke dingen om te weten...

De vrouwelijke plezieranatomie uitgelegd

Allereerst, de vagina en de vulva zijn verschillend. De vagina maakt deel uit van de interne vrouwelijke geslachtsorganen, terwijl de vulva alle externe geslachtsorganen omvat. Deze nuttige informatie maakt het gemakkelijker om te begrijpen wat vibrators doen en welke delen ze stimuleren.

Ten tweede is er veel meer aan de clitoris dan je met het blote oog kunt zien. Sterker nog, 300% meer. Het knopje aan de buitenkant is slechts het topje van de hele clitorale structuur, die intern rond de vaginale wanden loopt. Het zwelt op met bloed bij stimulatie, ja, het zijn niet alleen penisbezitters die een erectie krijgen. Hoe meer je weet over de clitoris, hoe meer plezier je kunt ervaren!

De clitoris is een zeer verbonden orgaan dat tijdens opwinding en stimulatie interactie heeft met andere delen van onze anatomie. Bijvoorbeeld, het opzwellen van de schaamlippen en de tintelende sensaties in onze vaginale gang worden gedeeltelijk veroorzaakt door stimulatie van de clitoris. De 8000 zenuwuiteinden, verbonden met nog eens 15.000, zijn verantwoordelijk voor deze plezierige sensaties. Dit alles maakt deel uit van het sensationele systeem van zenuwen, klieren en bekkenbodemspieren. Zie je, er is veel meer te ontdekken over de vrouwelijke anatomie!

Vibrators raken meer dan alleen die zenuwen. Ons lichaam is bezaaid met verschillende soorten receptoren die reageren op lichte aanraking, en de plaatsen waar deze het meest dicht zijn geconcentreerd, worden erogene zones genoemd. De nek, lippen, borsten... met de juiste aanraking kunnen deze plekken zeer seksueel bevredigend zijn.

De voordelen van masturbatie

Dus, een beetje educatie kan een lange weg gaan, toch? Nu, voor enkele tips om van te genieten. Wanneer we seksueel genot ervaren, en de stimulatie van seksuele wellness tools zoals vibrators, komen er hormonen vrij die fysiologische reacties in gang zetten die ervoor zorgen dat we ons goed voelen. Deze reacties dragen ook bij aan voordelen zoals een betere slaap en stressverlichting. Het plezier van vibrators zit hem niet alleen in de stimulerende momenten, maar ook in de nawerking!

Hoe voelt masturbatie met een vibrator?

Of je nu handmatig of met behulp van een vibrator jezelf bevredigt, de ervaring is voor iedereen uniek. Zelfplezier stelt ons in staat onszelf te verkennen, nietwaar? Onze zintuigen reageren op verschillende vormen van aanraking, en het gebruik van een apparaat en technologie stelt ons in staat om dat plezier te vergroten en verder te personaliseren.

Het stimuleren van die seksuele zenuwen kan tintelend en fladderend aanvoelen, maar welke sensaties kun je verwachten bij het eerste gebruik van een vibrator?

We zijn misschien misleid door te denken dat alle vibraties zoemend zijn, maar dat is niet het geval. Sommige vibraties zijn oppervlakkig, terwijl andere een diepere, meer rommelige trilling bieden. Een directe gerichte aanraking of indirecte bredere druk kan een verschil maken, of een zuigende vibrator die technisch gezien helemaal geen direct contact maakt.

Het geweldige van vibrators is dat je, in tegenstelling tot met je eigen vingers of handen, spontaniteit kunt creëren. Masturbatie zonder een seksspeeltje geeft je niet de mogelijkheid om jezelf te plagen en op te winden door het onverwachte, een opwindende modus waar veel vibrators mee zijn geprogrammeerd.

Vibrators helpen opbouwen naar een orgasme door constante bewegingen en pulsaties die mogelijk niet haalbaar zijn met alleen je hand. Een verscheidenheid aan snelheidsopties is ook iets wat we misschien niet zelf kunnen bereiken of met een partner. Het gebruik van een vibrator opent de mogelijkheden van verschillende masturbatietechnieken om uit te proberen en verschillende patronen van plezier om mee te spelen.

Eén ding dat masturbatie met een vibrator niet mag zijn, is pijnlijk! Hoewel ze bekend staan om vulva-bezitters te helpen die moeite hebben om plezier te ervaren bij penetratiepijn, vooral tijdens seks met een partner. Vibrators kunnen levensveranderend zijn!

Hoe kies je de juiste vibrator: de beste vibrators voor beginners

We hebben het al eerder gezegd en we zullen het nogmaals zeggen: seksueel genot is zo uniek voor ieder van ons. Het gebruik van een vibrator voor de eerste keer draait allemaal om ontdekken, van het lezen van een uitgebreide gids over vibrators om te weten wat er allemaal is, tot het begrijpen van welke stimulatie JIJ prettig vindt.

De meest aanbevolen vibrators voor beginners zijn vaak bullets of lipstickvormig. Ze zijn klein en compact zonder intimiderend of ingewikkeld te ogen. Dit type vibrator zorgt vrijwel gegarandeerd voor een climax, aangezien de meeste vulva-bezitters deze vorm van externe stimulatie nodig hebben om een orgasme te bereiken. Als je ook penetratie wilt proberen bij de eerste keer, dan zijn veelzijdige vibrators ideaal voor veel interne en externe verkenning.

Bekijk je eerste vibrator als een tool om je initiële plezier voorkeuren te ontdekken. Hier zijn enkele belangrijke dingen om je te helpen kiezen...

Doe een quiz - Net als bij seks met een partner, is het gemakkelijk om zonder na te denken over wat je echt wilt, te beginnen met het gebruik van een vibrator. Dus een activiteit die je de mogelijkheid geeft om hierover na te denken, kan je helpen bij het vinden van een meer gepersonaliseerde aanbeveling.

Bekijk je favoriete winkels - Soms kan de intimiderende sfeer van een speciaalzaak voor seksspeeltjes ons afschrikken om de eerste stap te zetten om een vibrator te kopen. Maar tijden zijn veranderd (hoera) en je kunt nu seksueel welzijnstools kopen in alledaagse, onverwachte zoals onze webshop Erotiekvoordeel.nl Denk aan supermarkten, boekwinkels, apotheken... Steeds meer reguliere winkels hebben ze op hun schappen en websites, zodat je je eerste vibrator kunt kopen samen met je favoriete huidverzorgingsproducten of nieuwe outfit. Wat is daar intimiderend aan?

Veilig voor je lichaam - De meeste vibrators en seksspeeltjes zijn gemaakt van roestvrij staal, siliconen en glas, en deze worden als veilig beschouwd. Sommige vibrators zijn gemaakt van rubber jelly of PVC vinyl en bevatten het toxine ftalaten (uitgesproken als thal-aten). Ftalaten worden toegevoegd aan harde plastics om ze zachter te maken, maar ze breken na verloop van tijd af en kunnen gezondheidsproblemen veroorzaken wanneer ze in de bloedbaan worden opgenomen. Controleer altijd de details van elke vibrator voordat je hem koopt om er zeker van te zijn dat hij vrij is van ftalaten.

Stille vibratie - De tijd van vibrators die zo luid zijn dat ze een echte buzzkill zijn, is voorbij. Als je je zorgen maakt over geluid of als geluid je eigen seksuele flow verstoort, kies dan voor een stille vibrator. Het geluid staat niet in verhouding tot de intensiteit of kracht van de vibrator. Zo kun je intense sensaties ervaren, in alle privacy.

Wat je moet weten voordat je een vibrator voor de eerste keer gebruikt

Drie essentiële punten voor beginners met vibrators die ervoor zorgen dat het niet de laatste keer is...

 1. Leer je eerste vibrator kennen

Je wilt vertrouwd raken met je nieuwe speeltje, dus lees de handleiding! Ontdek hoe je het product moet opladen, hoe je het aan en uit zet en welke modi of functies beschikbaar zijn. Vibratormerken geven vaak tips op hun website, specifiek voor elk product. Kijk of je die kunt vinden!

 1. Het is niet zoals in films

Popcultuur heeft de neiging om onrealistische normen en verwachtingen te creëren voor veel dingen; lichaamsbeeld en seks zijn twee dingen die een negatief effect hebben op het plezier dat mensen met vulva ervaren. Het is hetzelfde met vibrators, dus in plaats van je te laten leiden door wat je op het scherm ziet, luister naar je lichaam.

 1. Als het bij de eerste poging geen orgasme is, is dat oké

Natuurlijk is een orgasme geweldig - maar de reis er naartoe is net zo plezierig. Als je te veel gefocust bent op het eindresultaat, kan het moeilijker zijn om te ontspannen en te genieten van je eerste vibratorervaringen. Beste advies? Ga de sessie in met een mentaliteit van 'kijken wat er gebeurt'. Je verkent gewoon wat je prettig vindt.

Net als bij een nieuwe partner kan het even duren voordat je je voorkeuren kent, en dat is helemaal normaal. Het is ook normaal als een vibrator gewoon niet voor jou werkt. Er zijn seksspeeltjes die geen directe aanraking vereisen en inclusief zijn voor alle soorten clitorisgevoeligheid! Bovendien is er geen haast - als je liever blijft experimenteren met je handen, dan wacht je eerste vibrator op je wanneer je de volgende stap wilt zetten!

Hoe een vibrator voor de eerste keer te gebruiken

Nu begint het echte plezier. Je hebt je eerste vibrator, nu volgt een stapsgewijze handleiding over hoe je deze moet gebruiken...

 

 1. Aan de slag

Voordat je je eerste sessie begint, vergeet niet de batterijen in de vibrator te doen of deze volledig op te laden.

 1. Creëer de juiste sfeer

Muziek, essentiële olie, wat tijd voor de spiegel, gedimde verlichting... wat maar bij jouw zintuigen past. Creëer een intieme ruimte voor jezelf, jijzelf en, nou ja, je vibrator. Door in de stemming te komen, creëer je de juiste setting voor opwinding en seksuele opwinding.

 1. Neem de tijd

Zodra je je ontspannen voelt en in een comfortabele positie zit, zet je de vibrator aan op een lage snelheid om vertrouwd te raken met de aanraking op je huid. Experimenteer vervolgens op verschillende gevoelige zones van je lichaam om langzaam opwinding op te bouwen. Observeer hoe de stimulatie anders aanvoelt, afhankelijk van hoe en waar je het gebruikt, en waar het het meest plezierig aanvoelt.

 1. Verwen jezelf

Ondanks dat je een vibrator gebruikt, betekent dit niet dat je je moet weerhouden om jezelf met je handen aan te raken. Maak gebruik van de gelegenheid om je borsten of binnenkant van je dijen te strelen, om te zien of de gelijktijdige sensaties extra opwinding opwekken.

 1. Probeer de verschillende modi uit

Waarschijnlijk heeft je gekozen vibrator meerdere pulsatiespatronen, dus navigeer door de opties om te zien waar je je op dat moment prettig bij voelt. Voortdurende druk en een consistente ritme zullen waarschijnlijk de opwinding en anticipatie vergroten. Bouw op door langzaam het tempo op te voeren, stap voor stap de snelheidsniveaus te verhogen.

 1. Personaliseer het

Sommige vibrators hebben vergrendelbare snelheidsmodi, zodat je door je sessie kunt glijden op je favoriete tempo, of ze bieden je de mogelijkheid om je voorkeurspulsatie op te slaan, zodat je die niet hoeft te onthouden voor de volgende keer. Squeeze touch-sensoren zijn ook een revolutionaire manier om de intensiteit naadloos aan te passen.

 1. Probeer verschillende technieken en lagen

Soms kan de intensiteit de eerste keer wat overweldigend zijn. Om de aanraking van externe stimulatie te verzachten en voorzichtig de intensiteit te benaderen, probeer een stuk stof tussen jou en de aanraking te leggen. Het gebruiken van een vibrator over je ondergoed is een eenvoudige manier om deze truc uit te proberen! De nieuwe vibratie-sensaties die je ervaart, zijn niet beperkt. Speel met verschillende technieken; ondiep met een interne vibrator, cirkelend met een clitorale stimulator of tot rust komen na een orgasme (hallo, meervoudige orgasmes).

 1. Stimuleer je erotische verbeelding

Seksuele opwinding draait om veel meer dan alleen fysieke aanraking. Onze hersenen zijn een van de krachtigste seksuele organen en voeden ons emotionele verlangen naar seks en ontsluiten onze zintuigen. Seksuele stimuli, zoals online erotica, kunnen fysiologische reacties inspireren, zoals een opgezwollen clitoris, stijve tepels en vaginale smering.

 1. Voeg glijmiddel toe

De beste vriend van een vibrator? Plezierig, royaal en trouw - het gebruik van glijmiddel kan de band die je voelt met je lichaam tijdens pleziersessies versterken. Intern of extern gebruikt, kan het dingen veel soepeler laten verlopen. Gebruik altijd glijmiddel op waterbasis bij siliconen vibrators!

 1. Adem

Je ademhaling is een krachtige manier om verbinding te maken met je lichaam en je plezierervaring te verbeteren. Als je merkt dat je de neiging hebt om je adem in te houden of de behoefte voelt om te haasten, pauzeer dan en adem langzaam. Begin met een reeks van inademen tot een telling van vier terwijl je je bewustzijn naar je clitoris brengt. Bij het uitademen voor een andere telling van vier; laat alle spanning volledig los. Geloof ons, er zit magie in een beetje bewuste masturbatie.

 1. Blijf nieuwsgierig

Nadat je een paar zelfliefdesessies aan je nieuwe speeltje hebt gewijd, leer je misschien hoe je een orgasme kunt bereiken met een vibrator. Als we eenmaal de snelweg kennen naar dat goede gevoel, waarom zouden we dan de langere route willen nemen, toch? Nou, niet dus. Hoewel snelle ervaringen geweldig zijn, is het beste van een vibrator dat het een tool is om je relatie met plezier te verkennen. Wees gewoon nieuwsgierig naar je sensaties en onthoud dat onze reactie op seksuele stimulatie varieert met onze hormonen, ons stressniveau en andere levensgebeurtenissen, dus het gebruik van een vibrator kan altijd een nieuwe ervaring zijn. Zoals ze zeggen, variatie is het kruid van het leven - en het leven is een avontuur! Probeer verschillende technieken uit met je vibrator, en wanneer je nieuwsgierigheid gewekt wordt, probeer dan een tweede vibrator voor een nieuwe vorm van stimulatie.

Hoe vibrators schoon te maken

Zorg en onderhoud voor je vibrator is belangrijk; hier zijn een paar tips om je vibrator schoon te houden en ervoor te zorgen dat deze lang meegaat zodat hij je dat nieuwe plezier blijft geven.

Voor vibrators gemaakt van roestvrij staal, siliconen en glas is warm water en zeep voldoende om ze schoon te maken. Gebruik altijd zeep zonder geur om irritatie te voorkomen en verwijder de batterijen uit elektrische vibrators voordat je ze nat maakt.

Voor leer en harde kunststoffen desinfecteer je met wrijfalcohol.

Voor rubberen jelly speeltjes of die gemaakt zijn van PVC vinyl is het veiliger om een condoom te gebruiken om te voorkomen dat de toxines in het materiaal je lichaam binnendringen.

Bij het opbergen van je vibrator, verwijder de batterijen. Dit verlengt de levensduur van de batterijen en maakt het gemakkelijker om je vibrator schoon te maken. Zorg ervoor dat je je seksspeeltje goed droogt, want je wilt geen nare schimmelvorming! Bewaar je vibrator op een koele, droge plaats, uit de buurt van direct zonlicht en overmatige hitte.

Nieuwsgierig naar onze vibrators? Klik op de volgende link: 

Vibrators — Erotiekvoordeel.nl

Vorig artikel De Zoete Steek van Plezier: Ontrafeling van de Paradox van Pijn in BDSM
Volgend artikel Hoe een journalist zich een peniskooi aanmat en op hoge hakken ging lopen. Een verhaal.

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden