Doorgaan naar inhoud

Land

Glijmiddelen: waarom, welke, en waarop te letten

Glijmiddelen: waarom, welke, en waarop te letten

Glijmiddelen zijn een handig hulpmiddel om seksueel plezier te vergroten en ongemak te verminderen. In deze blog bespreken we waarom mensen glijmiddelen gebruiken, welke soorten glijmiddelen er zijn, waar je op moet letten bij het kopen van glijmiddelen, en hoe je ze moet gebruiken.

Waarom glijmiddelen gebruiken?

Glijmiddelen kunnen seksueel plezier vergroten door het comfort te verbeteren, wrijving te verminderen en seksuele gevoelens te versterken. Glijmiddelen zijn ook nuttig voor mensen die problemen hebben met vaginale droogheid, die zich ongemakkelijk voelen tijdens seks of die gevoelig zijn voor irritatie. Bovendien kunnen glijmiddelen worden gebruikt voor verschillende seksuele activiteiten, zoals masturbatie, vaginale, anale en orale seks.

Welke soorten glijmiddelen zijn er?

Er zijn drie soorten glijmiddelen: op waterbasis, op siliconenbasis en op oliebasis. Elke soort heeft zijn eigen kenmerken en voordelen.

Waterbasis glijmiddelen zijn de meest voorkomende soorten glijmiddelen. Ze zijn gemakkelijk afwasbaar, veilig voor alle soorten seksueel contact en kunnen worden gebruikt met condooms en speeltjes. Bovendien zijn ze geurloos, smaakloos en vaak hypoallergeen.

Siliconen glijmiddelen zijn duurzamer dan op waterbasis, dus je hebt er minder van nodig. Ze zijn ook waterbestendig en kunnen gebruikt worden tijdens het zwemmen of onder de douche. Ze zijn echter niet compatibel met siliconen speeltjes en kunnen permanente schade veroorzaken.

Oliebasis glijmiddelen zijn niet compatibel met condooms en latex speeltjes. Ze kunnen ook leiden tot irritatie en infecties als ze niet goed worden gereinigd. Oliebasis glijmiddelen kunnen echter wel worden gebruikt tijdens massages en voor seksuele activiteiten waarbij geen condooms worden gebruikt.

Waarop te letten bij het kopen van glijmiddelen?

Bij het kopen van glijmiddelen zijn er een aantal factoren om rekening mee te houden. Ten eerste is het belangrijk om te controleren of het glijmiddel compatibel is met de producten die je gebruikt, zoals condooms of speeltjes. Ten tweede moet je de ingrediëntenlijst controleren om te zien of het glijmiddel veilig is voor jouw lichaam. Ten derde moet je nagaan of het glijmiddel is getest op veiligheid en kwaliteit.

Hoe gebruik je glijmiddelen?

Hoeveel glijmiddel je moet gebruiken, hangt af van het type glijmiddel en de seksuele activiteit. Een goede richtlijn is om ongeveer een kwart theelepel glijmiddel te gebruiken voor vaginale seks, en iets meer voor anale seks. Het is belangrijk om het glijmiddel op de juiste plaatsen aan te brengen. Bij vaginale seks breng je het glijmiddel aan op de buitenste en binnenste schaamlippen en/of op de penis, terwijl bij anale seks het glijmiddel op en rond de anus en/of op de penetrerende partner moet worden aangebracht. Voor orale seks kun je het glijmiddel op de geslachtsdelen van de partner aanbrengen.

Hieronder vind je specifieke instructies voor het gebruik van elk type glijmiddel:

Waterbasis glijmiddel

Breng een kleine hoeveelheid glijmiddel aan op de buitenste en binnenste schaamlippen en/of op de penis en breng indien nodig meer aan tijdens de seksuele activiteit. Waterbasis glijmiddel kan veilig worden gebruikt met condooms en speeltjes.

Siliconen glijmiddel

Breng een kleine hoeveelheid glijmiddel aan op de buitenste en binnenste schaamlippen en/of op de penis en breng indien nodig meer aan tijdens de seksuele activiteit. Siliconen glijmiddel mag niet worden gebruikt met siliconen speeltjes en kan permanent schade veroorzaken.

Oliebasis glijmiddel

Breng een kleine hoeveelheid glijmiddel aan op de buitenste en binnenste schaamlippen en/of op de penis en breng indien nodig meer aan tijdens de seksuele activiteit. Oliebasis glijmiddel is niet compatibel met condooms en latex speeltjes en kan irritatie en infecties veroorzaken als het niet goed wordt gereinigd.

In conclusie, glijmiddelen zijn een handig hulpmiddel om seksueel plezier te vergroten en ongemak te verminderen. Er zijn verschillende soorten glijmiddelen, elk met hun eigen voordelen en nadelen. Bij het kopen van glijmiddelen is het belangrijk om rekening te houden met de compatibiliteit met producten, ingrediënten, veiligheid en kwaliteit. Het is ook belangrijk om het glijmiddel op de juiste plaatsen aan te brengen en de juiste hoeveelheid te gebruiken.

Hopelijk heb je nu meer informatie om te beslissen welk glijmiddel het beste bij jouw behoeften past. Op onze website heb je een ruim assortiment om uit te kiezen. 

Klik op deze link om het te bekijken: 

https://erotiekvoordeel.nl/collections/glijmiddel

Als je naar aanleiding van deze blog vragen, tips of opmerkingen hebt stellen wij het op prijs als je een e-mail stuurt naar: info@epicurius.nl 

Bedankt voor het lezen!

Hugo & Angelique

 

Vorig artikel Bondage: Een Kunst van Vertrouwen, Controle en Genot
Volgend artikel Klem je vast aan sensatie: Alles wat je moet weten over tepelklemmen

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden