Doorgaan naar inhoud

Land

Alles over Impact Play

Alles over Impact Play

Wat komt er in je op als je 'impact play' hoort?

Denk je aan een kinky pak slaag in je schoolmeisjesuniform? Misschien stel je je een zweep en een Sint-Andreaskruis voor. Je zou eraan kunnen denken naakt in de kerker te zijn, met je armen aan een touw boven het hoofd, terwijl je partner beslist of ze je zullen slaan met een peddel, een zweep, een krop of hun hand.

Dat alles - en nog veel meer - maakt deel uit van impactplay. Je hoeft niet per se een masochist of sadist te zijn om van impactspel te genieten. Het kan iets zijn dat je in andere delen van je kinky leven gebruikt. Waar je ook valt op het spectrum, van "een klein tikje alstublieft" tot "laat het branden, laat me bloeden!" er is genoeg te leren, te proberen en te genieten in impactspel.

Impact spel en kink

Mensen kunnen genieten van elke vorm van impactspel, van slaan over de knie tot zweepslagen tot bloedens toe, hebben er hun eigen redenen voor. Niet elke kink geniet er om dezelfde reden van. In feite kan impactplay meerdere kinks raken.

Sadisme en masochisme

Dit lijkt waarschijnlijk voor de hand liggend, maar veel mensen houden van impactspel omdat ze pijn willen voelen of veroorzaken. Het zijn sadisten of masochisten. Niet alle is echter gelijk. Alleen omdat iemand houdt van de klap van de blote hand, wil nog niet zeggen dat ze zullen genieten van de doordringende pijn van een cane. Veel kinksters scheiden pijn in stekende pijn en plofpijn en hebben vaak een duidelijke voorkeur voor het een of het ander. Sommige mensen houden zo veel van pijn dat het ze niet kan schelen wat voor soort pijn is.

Discipline

Sommige vormen van impactspel worden gedaan als reactie op ander gedrag. In een machtsuitwisselingsrelatie zou een pak slaag of geseling kunnen worden gebruikt als een uithoudingsvermogenstest voor de billen of onderdanige. Hoe lang kunnen ze de impact of de pijn verdragen voordat ze gaan schreeuwen, bewegen of op een andere manier reageren?

Straf en vermaak

In veel (maar niet alle) machtsuitwisselingsrelaties kan impactplay worden gebruikt als een vorm van straf voor slecht gedrag. Gebroken regels, gemiste taken en een brutale mond kunnen een gewillige onderdanige een rode billen of een paar striemen opleveren. Aan de andere kant is plezier een leuke vorm van 'straf' als zowel de Dom als de onderzeeër weten dat het slechte gedrag niet bedoeld is om respectloos te zijn, maar om de plezierige ervaring van de impact te verdienen.

Vernedering

Vernederende fetisjen kunnen verschillende vormen aannemen, van laarzen likken tot kruipen en bedelen. Slaan kan erg vernederend zijn voor iemand die geen 'stoute meid' of 'stoute jongen' wil zijn. Aan de andere kant, vanuit een persoonlijk perspectief, is een klap in het gezicht vernederend, omdat het een heel persoonlijk is en niet iets dat we associëren met seks of liefde. Voor degenen onder ons die op vernedering kikken kan dit leuk zijn.

 

Tops en dominanten moeten zich er echter van bewust zijn dat sommige handelingen slechte herinneringen en gevoelens kunnen oproepen. Als je impactspel gebruikt als onderdeel van vernedering, neem dan regelmatig contact op met je partner.

 

Soorten Impact Play

Impactplay komt in vele vormen voor. Je kunt genieten van één soort spel, zoals slaan, en niet geïnteresseerd zijn in anderen. Bij alle impactspel zou de top (of dominant) die hun partner zal slaan, dit nooit moeten doen totdat ze hebben geoefend en een idee hebben gekregen van hoe het werkt. Kussens, bedden en andere oppervlakken die geen mensen zijn, zijn een goede plek om te beginnen.

 

Veiligheidswoorden en gebaren zijn een must in elk impactspel. Er kan echt lichamelijk letsel optreden, en een ondergeschikte of een onderdanige moet een scène kunnen beëindigen of spelen op het moment dat iets niet goed voelt. Gebaren, zoals een item laten vallen, klikken of zelfs met een voet stampen, zijn nodig als de onderzeeër gekneveld is of om een ​​andere reden niet kan praten of geluid kan maken.

 

Dominanten, wees niet verlegen om een ​​scène te stoppen, zelfs als je partner nog steeds bereid is. Als je zich zorgen maakt over hun veiligheid en welzijn, is het beter om even te stoppen en ze te controleren.

Slaan

Waarschijnlijk de meest voorkomende vorm van impactspel is slaan. Het kan variëren van iets dat je tijdens seks doet tot een vorm van straf in een machtsuitwisselingsrelatie. Het meeste billenkoek doe je met je hand, maar er kunnen tal van andere werktuigen worden gebruikt:

 • Leren riem
 • Houten lepel
 • Peddelen
 • Haarborstel
 • Peddels en slappers

Kortom, als het een platte rand heeft en in je hand kan worden gehouden, kan het worden gebruikt om iemands billen te slaan.

Tips om te slaan

Als je net begint met slaan, begin dan met je hand. Wrijf over de billen van je partner. Dit geeft hen een signaal dat je op het punt staat te beginnen. En, naar mijn ervaring, herinnert een zachte aanraking je partner eraan dat je dit op een gewillige of zelfs liefdevolle manier doet.

Trek terug en breng je handpalm naar beneden op hun kont. Kies een wang, een wang. Je wilt niet beginnen om ze zo hard mogelijk te raken. Ten eerste zal je hand sneller moe worden. Ten tweede: het kan te veel zijn voor je partner, en ze zullen de zaken eerder beëindigen met een veiligheidswoord dan jullie beiden zouden willen. Begin langzaam.

Wissel af waar je hand landt. Als hun huid roze begint te worden, wil je misschien snelheid of intensiteit oppikken. Voor echt rode vlekken of intense sensaties, land een paar (of meerdere) klappen op dezelfde plek.

Let op de lichaamstaal van je partner. Als ze wegtrekken, huilen of geluiden maken die niet klinken alsof ze het naar hun zin hebben, vraag dan of ze willen dat je doorgaat. Vertraag als de intensiteit te hoog voor hen is.

Geseling

Flogging is een vorm van impactplay waarmee je je partner op meerdere delen van hun lichaam kunt slaan en verschillende sensaties kunt creëren, afhankelijk van de techniek en het type flogger dat je gebruikt. Er zijn veel verschillende soorten floggers:

 • Suède floggers
 • Leren floggers
 • Siliconen floggers
 • Paracord floggers
 • Rubberen floggers

Strengen van bijna elk type materiaal die met een handvat kunnen worden gebundeld, kunnen een flogger worden genoemd.

Voordat je iemand geselt, bekijk je video's, ga je naar een workshop en oefen je op kussens of op het bed. Sla nooit met enige kracht tegen iemand totdat je weet hoe je je flogger moet gebruiken. De basistechniek is om je pols in een 8-beweging te draaien terwijl je het handvat vasthoudt, zodat de strengen contact maken met het lichaam. Naarmate je zich meer op je gemak voelt, kun je een methode genaamd florentijns oefenen, waarbij je in elke hand een flogger gebruikt.

Je partner kan op het bed worden geplaatst, tegen de muur, over een tafel gebogen, in het midden van de kamer, of tegen een Andreaskruis. Het belangrijkste is dat je toegang hebt tot hun lichaam en ruimte om met de flogger te zwaaien.

Geselen kan net zo zachtaardig of pijnlijk zijn als jij en je partner. Langzame en gestage schommelingen zullen een diepe plofsensatie veroorzaken. Snelle en scherpe bewegingen, zodat de punten van de flogger als eerste de huid raken, veroorzaken een steek. Door je snelheid en intensiteit af te wisselen, zal je partner veel fysieke stimulatie krijgen en hem zowel letterlijk als figuurlijk scherp houden.

Waar de flogger slaat, is net zo belangrijk als de intensiteit. De rug is het meest voorkomende doelwit voor een flogger, maar als je eenmaal wat hebt geoefend, kun je de borst, dijen en zelfs hun geslachtsdelen proberen (voorzichtig!). Vermijd de zijkanten van het lichaam en de maag, omdat je echte schade aan hun interne organen kunt aanrichten.

Whipping

Whipping is vergelijkbaar met geselen, omdat je een item hebt dat is gemaakt van een soort materiaal, meestal leer, dat indruk maakt op je partner terwijl je een handvat vasthoudt en je pols en arm beweegt. Omdat zweepslagen striemen en snijwonden kunnen veroorzaken en zelfs bloed kan veroorzaken, is het uitermate belangrijk dat je oefent op een kussen, een bank, een speen of iets anders dan een persoon totdat je vertrouwd bent met de zweep.

De meest voorkomende zweepscène bevat meestal de bullwhip - een lange zweep die bij een botsing rond het lichaam van een persoon kan slingeren. Vanwege het potentiële gevaar voor inwendige organen, wil je eerst leren van iemand met veel ervaring voordat je met een zweep, maar vooral de bull whip, op je partner gaat spelen. Andere soorten zwepen zijn onder meer:

 • Dragon's Tail - Een zeer populaire zweep voor beginners die gemakkelijk te gebruiken en te besturen is
 • Stock Whip - Met zijn lange steel, beweeg je ermee alsof je een hengel uitwerpt en krijg je een mooi krakend geluid.
 • Quirt - Vergelijkbaar met een voorraadzweep maar kleiner met een gevorkte staart aan het einde. Geweldig voor beginners.
 • Snake Whip - Een eenstaartige, gevlochten zweep die lijkt op de schaal van een slang

Zoals bij elk werktuig bij impactspel, hangt de hoeveelheid en het soort pijn af van hoe hard en snel de zweep het lichaam raakt. Zorg altijd voor een safeword bij impactspel, maar vooral bij zweepslagen omdat blessures een zeer reële bedreiging vormen.

Sneeen  en bloed zijn zeer reële mogelijkheden. Zorg ervoor dat je weet hoe je de zweep moet vasthouden, hoe ver je weg moet zijn, hoe je je pols moet bewegen en wat je moet doen om je partner te slaan, zodat ze de pijn voelen zonder gewond te raken.

Caning

Vraag mensen die van impactspel houden wat ze van de cane vinden (ervan uitgaande dat ze het hebben geprobeerd), en je krijgt een van de twee reacties.

"Ik hou van de cane!"

"OMG, alsjeblieft, niet de cane!"

Een cane is een lange, cilindrische staaf die wordt gebruikt om het lichaam in grote spiergebieden te raken, maar wordt soms gebruikt op de onderkant van de voeten en andere delen van het lichaam. Net als ander slagspeelgoed kunnen ze van bijna alles worden gemaakt: bamboe, houten deuvels, plastic. Canes zijn er ook in vele lengtes van 30 centimeter tot ruim een meter.

Het belangrijkste kenmerk van de cane is het vermogen om het gevoel, het ongemak en, naar mijn mening, de brandende pijn te lokaliseren waardoor je denkt dat je net in tweeën bent gescheurd bij een impact. Omdat de impact gecentraliseerd is op een zeer specifieke locatie op het lichaam, meestal de bodem, kan het vlekken en kneuzingen achterlaten zonder evenveel slagen of evenveel kracht als ander speelgoed.

Als je partner gevoelig is voor pijn en maar een paar stakingen aankan, overweeg dan om andere sensaties te mengen tussen elk gebruik van de cane of deze op te slaan tot het einde van je spel of scène en af ​​te ronden met een paar snelle stakingen.

 

Voor degenen die echt genieten van de sensatie van de cane, je kjent hem gebruiken zolang jij en je partner er tegen kunnen, maar het is het veiligst om langzaam te beginnen en de intensiteit en snelheid van je slagen op te bouwen. Het leuke van de cane is dat een beetje een lange weg kan gaan.

 

Stompen en slaan

Stompen en slaan zijn minder vaak voorkomende vormen van impactspel, wat waarschijnlijk te maken heeft met het stigma dat hen beiden omringt en hoe ons is geleerd om met mensen om te gaan. Een klap is een slag met open handen, terwijl een stomp met een gesloten vuist is. Geen van beide mag in woede of zonder toestemming worden toegediend, zoals bij elk ander impactspel.

 

Als een masochist en onderdanig die van ruige seks houdt, hebben zowel stoten als slaan een plaats in je kinky plezier. Een snelle klap op de wang kan de aandacht van je partner trekken of een lichamelijke reactie veroorzaken in de rest van hun lichaam.

Als jij degene bent die slaat, kun je de wang van je partner aaien als teken van wat er gaat gebeuren. Als degene die wordt geslagen, raad ik aan om je kaak te ontspannen als je denkt dat er een klap op komst is. Een opeengeklemde kaak maakt het erger en kan je tanden laten klapperen.

Stompen is compleet anders en mag niet op het gezicht worden gedaan. Je wilt je partner ook niet met je knokkels slaan. Gebruik in plaats daarvan het platte deel van je vuist en sla alleen grote spiergroepen. Waar kun je je partner slaan? Merk op dat waar je je partner ook kunt slaan, je hem meestal ook kunt slaan.

 • Langs de rug en schouders in de spieren naast de wervelkolom. Sla nooit iemand in de rug.
 • Over hun billen
 • Op hun dijen - rug en voorkant
 • Arm

Borst - bij vrouwen zal dit waarschijnlijk boven je borsten zijn; slaan is echter geweldig voor borsten, vooral als die van jou gevoelig zijn.

Je zult je partner waarschijnlijk meer dan waar dan ook op zijn rug en over zijn billen slaan. Luister naar de verbale signalen van je partner en kijk naar hun reactie. Als mijn partner me slaat, als hij niet oppast, draait zijn hand en voel ik zijn knokkels. Voor mij is dit geen goede pijn, en dat zeg ik hem ook.

Net als bij andere vormen van impactspel, wil je de zijkanten en buik vermijden waar de interne organen zich bevinden. Je moet ook langzaam gaan en op je eigen been of kussen oefenen voordat je je partner voor de eerste keer slaat.

Nazorg

Al het kinky spel heeft een vorm van nazorg nodig, maar het is vooral belangrijk bij impactspel. Je partner is zojuist vaak met een voorwerp of met de hand geslagen. Mogelijk zijn ze daardoor de subruimte binnengekomen en zijn ze niet helemaal helder. Er kunnen sporen verschijnen en spieren kunnen pijnlijk zijn. Ze kunnen ook te maken hebben met emoties die vrijkwamen als onderdeel van de impact, pijn of ervaring. Nazorg is een absolute must.

Iedereen heeft iets anders nodig, maar de basis nazorg bestaat uit water, een deken, de hand van je partner vastgehouden of vastgehouden, en met ze praten, ook al kunnen ze nog niet terug praten. Omdat iedereen uniek is, kan het zijn dat je partner geen deken wil, maar een knuffeldier nodig heeft. Ze wil misschien niet dat je praat. Misschien hebben ze muziek nodig. Als dit de eerste keer is dat je speelt en geen van beiden zeker weet hoe de nazorg eruit zal zien, begin dan met de basis.

Doms en tops moeten een paar uur later en de volgende dag bij hun partner checken om er zeker van te zijn dat de bottom of onderdanige het mentaal en fysiek goed doet. Subdrop is iets heel echts en de volgende dag kunnen er wat blauwe plekken, vlekken of pijn verschijnen.

Impactspel kan, net als andere vormen van kinky plezier, zo groot of zo klein en zo wild of rustig zijn als je wilt. Pak een houten lepel en geef je partner een pak slaag. Ga naar de leerwinkel en bekijk de zwepen. Probeer je hand (geen woordspeling bedoeld) bij het slaan en slaan. Wat jou en je partner ook interesseert, het is er om het te proberen. Het belangrijkste is om langzaam te gaan, op veilig te spelen en te experimenteren.

Vorig artikel 7 handige tips wanneer je voor het eerst een kuisheidskooi gaat kopen

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden