Doorgaan naar inhoud

Land

8 manieren om er voor te zorgen dat je Dominant zich op zijn gemak voelt

8 manieren om er voor te zorgen dat je Dominant zich op zijn gemak voelt

We denken vaak aan een Dom als de sexy, onoverwinnelijke superheld. Door je BDSM-reis geleid te worden door iemand die kalm, zelfverzekerd en verantwoordelijk is, stelt je op je gemak, waardoor je je kunt openen en ontdekken ondanks je nervositeit of kwetsbaarheid.

De realiteit is natuurlijk dat Dom-identificerende kinksters menselijk zijn zoals wij allemaal en van tijd tot tijd hulp nodig hebben. Goede BDSM vereist een gezamenlijke inspanning tussen gevers en ontvangers om bevredigend en veilig te zijn voor alle deelnemers. Als je een onderdanige bent en je dynamiek naar een dieper niveau wilt tillen, zijn hier 8 manieren waarop je je Dom kunt helpen zich op zijn gemak te voelen terwijl zij jou leiden

  1. Als je spreekt, wees eerlijk

Onderdanige personen zijn meestal gefocust op het behagen van de mensen om wie ze geven. Je zou in de verleiding kunnen komen om je ware gevoelens af en toe in te houden terwijl je met je partner door je dynamiek navigeert. Als je je bijvoorbeeld schaamt of schaamt over wat je in de slaapkamer wilt proberen, kun je je meest taboe-verlangens verzachten uit angst voor oordeel. Als je Dom iets deed wat je niet leuk vond tijdens het spelen, zou je kunnen liegen en doen alsof je het leuk vond, zonder hem van streek te maken of te ontmoedigen.

Het is geweldig om dit soort empathie te hebben en om de gevoelens van je partner te geven, maar het instinct om hem koste wat het kost te beschermen zal jullie op de lange termijn niet helpen. Doms zijn geen mindreaders. Ze hebben begeleiding en feedback nodig om de dynamiek te leiden op een manier die je sessies leuk en bevredigend houdt. Er zijn artikelen, boeken en kinky verhalen die je kunnen helpen om jezelf te uiten als je moeite hebt om de juiste woorden te vinden. Maar aan het eind van de dag kan niemand je ware gevoelens overbrengen, behalve jij. Als je van BDSM wilt genieten, is eerlijkheid de sleutel.

  1. Doe je best om goed te communiceren

Communicatie kan als een uitdaging aanvoelen wanneer we door subspace zweven of navigeren in de achtbaan van emoties die betrokken zijn bij een intense BDSM-sessie. Het is verleidelijk om uit te tunen en de controle volledig uit handen te geven. Dit kan helaas gevaarlijk zijn. Hoewel je Dom verantwoordelijk is voor het beschermen van jou, hebben ze je nodig om ze te laten weten of je een harde limiet nadert, het risico op letsel of de mogelijkheid van psychologisch trauma.

Zet je in om communicatie voor, tijdens en na een scène te openen. Als je niet in een goede ruimte bent om te spelen, is dat helemaal het geval. Laat het je Dom weten en wacht even tot je klaar bent om erin te duiken. Als je een scène wilt stoppen of in een andere richting wilt sturen, gebruik dan je stopwoorden en veilige signalen. Als je iets speciaals wilt tijdens de nazorg, meld dit dan. Je dom, als ze om je geven, zal willen dat je je veilig en tevreden voelt. Geef ze de informatie die ze nodig hebben om u te helpen.

  1. Realiseer je wat dominantie eigenlijk is

Eerlijk gezegd zijn er veel grote ego's in de BDSM-scene. Te veel mensen beginnen om egoïstische redenen aan topping. Ze willen gezien worden als zelfverzekerd en krachtig. Ze willen aanbeden en bewonderd worden. Omdat het een sub is, is het gemakkelijk om de indruk te hebben dat iedereen die zichzelf een Dom noemt, de hele tijd dominant zal zijn in elk aspect van zijn identiteit, maar dat is niet hoe de meerderheid van de mensen werkt.

Effectieve, zorgzame, duurzame overheersing is geen identiteit, maar een dienst. Het is een vorm van zorgverlening die tops en switchers op zich nemen voor het plezier van beide partijen. Doms zijn geen robots of kinkdispensers die zich onder alle omstandigheden op één manier gedragen. Ongeacht hoe natuurlijk dominantie op hen overkomt, er zullen momenten zijn dat ze zich niet aan het etiket kunnen houden, net zoals alle onderdanige momenten hebben waarop ze meer controle willen hebben of de leiding willen hebben. Door op deze veranderlijkheid van je partner te anticiperen, kunnen jullie beiden onrealistische verwachtingen vermijden. We spelen met driedimensionale mensen, niet met eendimensionale karakters.

  1. Soms is een pauze belangrijk

Soms hebben Doms tijd nodig om tussen de sessies op te laden, vooral degenen die veel energie en aandacht van hun kant vereisen. Sommige onderdanige personen hebben een onverzadigbare honger naar BDSM en daar is natuurlijk niets mis mee, maar het is belangrijk om Doms de tijd te geven om te ontspannen. Als je merkt dat je altijd meer wilt en dit een knelpunt wordt, praat dan met je partner over je kinky libido en kijk of je manieren kunt bedenken om een ​​compromis te sluiten. Net als bij seks, is het gebruikelijk dat BDSM-partners zichzelf op verschillende bladzijden bevinden als het gaat om hun eetlust.

Houd er ook rekening mee dat het plezier dat we aan BDSM ontlenen chemisch is. Endorfines spelen een grote rol in onze ervaring en, net als elke andere activiteit die gevoelens van plezier opwekt, is kinky spel vaak verslavend. Hoe hoog we ook stijgen, wat omhoog gaat, moet altijd naar beneden komen. Als jij je bewust wordt van je relatie met je hunkering naar kinky plezier, kunt je je eigen emoties reguleren, waardoor je je Dom op een eerlijke en realistische manier kunt benaderen.

  1. Wees voorbereid op fouten

Van Doms wordt verwacht dat ze hun eigen problemen de baas zijn. Uitglijden of onzorgvuldig spelen kan trauma of letsel veroorzaken bij hun subs. Als sub is het je recht (en naar mijn mening ook je verantwoordelijkheid) om hoge eisen te stellen aan de mensen die boven je mogen staan. Lichaam, geest en spirit kunnen kwetsbare dingen zijn.

Dat gezegd hebbende, alle Doms maken af en toe fouten. Het is onmogelijk om het altijd goed te doen, dus het helpt je te realiseren dat er af en toe fouten worden gemaakt. Er zijn natuurlijk grenzen. Als je dom gewillig roekeloos of onverschillig lijkt met betrekking tot je welzijn, dan raad ik je ten zeerste aan om nooit meer met die persoon te spelen. Niet elke blunder is echter opzettelijk of een dealbreaker. Die ervaringen kunnen jullie mogelijk helpen dichter bij elkaar te komen als het je lukt om ze samen te verwerken.

  1. Doe mee met het verhaal

Je Dom zal, als ze zorgzaam en ethisch zijn, hard werken om een ervaring te creëren die je leuk vindt, compleet met opwindende woorden, daden en nazorg. Het is verleidelijk om te verschijnen en gewoon mee te gaan voor de rit, maar houd er rekening mee dat Doms over het algemeen comfort en voldoening halen uit reacties. Je hoeft geen acteur te zijn of je reacties te overdrijven, maar blijf betrokken en neem deel aan het verhaal, jij bent daar net zo goed de acteur in.

Rollenspel is een geweldige manier om je hiermee op je gemak te voelen als je verlegen bent. Door een personage te belichamen, zoals een stoute student, gevangene of patiënt bij een dokterspraktijk, kan het gemakkelijker worden om verschillende activiteiten, sensaties en mindspaces te verkennen. Door samen te werken, hebben jij en je Dom de potentie om unieke kinky herinneringen te creëren die een leven lang meegaan.

  1. Wees zorgzaam wanneer het nodig is

Is je Dom ziek of heeft hij een moeilijke periode doorgemaakt? Zelfs als ze het type stijve upperlip zijn zullen ze het waarschijnlijk op prijs stellen om in op zijn tijd verzorgd te worden. Maak soep voor ze, zet hun favoriete film op en overlaad ze met genegenheid. Als ze net hun baan zijn kwijtgeraakt of een soortgelijke klap hebben meegemaakt in hun gevoel van stabiliteit, kan het comfort en de geruststelling die je biedt een weg banen om hen te helpen zich weer zichzelf te voelen. Het laatste dat ze zouden moeten doen, is zich zorgen maken over hun dominantie als ze echt problemen hebben.

  1. Heb geduld

Sommige subs willen het allemaal meteen. We willen met nieuwe partners het diepe in duiken en onze meest intense fantasieën verkennen. We willen dat onze zachte grenzen worden verkend en gepusht door een bekwame top. Sommigen willen de reinigende catharsis die gepaard gaat met veel pijn en een goede huilbui. Welke kinkster zou niet in de verleiding komen om zo snel mogelijk met de juiste persoon op verkenning te gaan? "Ik wil het nu NU !!"

Hoe spannend het ook is, het kost tijd en moeite van een persoon om veilig op dat punt te komen. Je Dom heeft misschien volkomen terechte zorgen over het feit dat je te ver gaat voordat ze een goed idee hebben van je grenzen en verlangens. Soms helpt het om door hun aarzeling heen te praten, maar soms kun je beter gewoon even geduld hebben.

Heb je vragen, ideeen of iets anders wat je met ons wil delen? Zend een email naar info@erotiekvoordeel.nl,  we helpen je graag!

Vorig artikel 7 handige tips wanneer je voor het eerst een kuisheidskooi gaat kopen

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden