Zu Inhalt springen

Latex kleding, waar moet je op letten en hoe onderhoud je het ?

Artikelen gemaakt van natuurlijk latex moeten worden verzorgd om ze in onberispelijke staat te houden. Deze eenvoudige maar informatieve gids voor latexkleding - hoe je items kunt onderhouden, de beste manieren om producten afgeschermd te houden en tips - zal je zeker helpen om heel lang plezier te hebben van je latex kleding.

Latex kleding aantrekken

Het overgrote deel van latexkleding is gemaakt van voorgevormd natuurlijk latex. Hier wordt vloeibaar rubber rechtstreeks in een mal gegoten om naadloze items te ontwikkelen. Deze artikelen van voorgevormd latex zijn doorgaans dikker dan gelijmde latexequivalenten, waardoor ze veel beter bestand zijn tegen scheuren of splijten. Desalniettemin is latexkleding zeer nauwsluitend en werkt bijna als een tweede huid. Om latex aan te trekken zonder de latex te splijten of te scheuren, is het het beste om talkpoeder of een glijmiddel op siliconenbasis aan de binnenkant van het kledingstuk aan te brengen, zodat het niet bij de huid blijft zitten bij het passen. Trek het kledingstuk voorzichtig aan en zorg ervoor dat je het niet op vingernagels of sieraden vastpakt. Zorg er ook voor dat je huid helemaal droog is en houd er rekening mee dat het net zo belangrijk is om dit zowel bij het uitdoen als aantrekken van je latexkleding te doen.

Zorgen voor latex kleding na het dragen

Veeg na het gebruik van latex kleding schoon met een warm sopje. Zorg ervoor dat alle zeep is verwijderd en hang daarna op om te drogen. Zorg ervoor dat het kledingstuk voldoende droog is en ook niet aan elkaar plakt, draai het binnenstebuiten om het droogproces te beëindigen. Stop latex kleding nooit in de wasmachine of droger en strijk het niet!!!

Glans toevoegen

Wanneer je latex kleding koopt ziet de latex er dof uit, wat komt door (talk of baby)poeder om uitdroging te voorkomen. Dit kan wat misleidend overkomen, aangezien latexkleding meestal wordt beschouwd als glanzend. Het aanbieden van latex kleding met een glanzende afwerking door gebruik te maken van een latex glansmiddel wordt sterk aangeraden. Na het aanbrengen van wat latex glans op je kledingstuk, polijst je het oppervlak van de latex met een zachte doek voor een mooie glans. Glijmiddel voor rubber en siliconenbasis helpen je ook om gemakkelijker in latexkleding te komen en om je kledingstukken langer in uitstekende staat te houden.

Het leven van latexkleding verlengen

Om de levensduur van latex dingen te verlengen en te voorkomen dat de kwaliteit minder wordt bewaar je het op een droge, donkere locatie (een kast of een kast als voorbeeld) ver weg van direct zonlicht, vocht en ook warmte. Het is ook belangrijk om latexkleding op kamertemperatuur te bewaren. Als ze te koud zijn, zal het moeilijker zijn om ze aan te trekken, omdat ze zeker veel minder soepel zullen zijn. Als extra beschermingsprocedure (hoewel dit niet per se nodig is), voeg je babypoeder toe aan je latexartikelen en wikkel je het in papier in een luchtdichte zak voordat je het in een kast of lade legt. In onze webshop vind je zowel latex talk poeder ( klik hier ) glansspray ( klik hier ), latex wasmiddel ( klik hier ) als complete latex verzorgingssets ( klik hier )

Vorheriger Artikel Kleine kuisheidskooi gids
Nächster Artikel Spanking: billenkoek voor liefhebbers